Veiligheid in het vervolgonderwijs
Naast fysieke veiligheid, is de sociale veiligheid van docenten en studenten ontzettend belangrijk om jouw onderwijsinstelling voor iedereen een veilige leer- en werkomgeving te laten zijn. Medewerkers in het vervolgonderwijs krijgen steeds meer te maken met het gebruik van drank en drugs door studenten. Studenten worden onhandelbaar, onberekenbaar of raken onwel. Ook intimidatie, geweld en agressie door studenten zijn actuele thema's. Hoe ga je hier als medewerker mee om?
Sociale veiligheid
Helaas komt grensoverschrijdend gedrag in het onderwijs regelmatig voor. Denk aan verbale of fysieke agressie, intimidatie of bedreiging door studenten. Leer omgaan met ongewenst gedrag in het onderwijs.
Fysieke veiligheid
Fysieke veiligheid in het vervolgonderwijs is een complex vraagstuk. Onderwijsinstellingen verschillen onder andere van elkaar in grootte, maar verschillende studierichtingen bepalen ook wat de risico's zijn. Vraag een adviesgesprek aan.
Modulair trainen
Wil je risicogericht trainen? Dat kan door middel van modulair trainen. Welke cursussen het beste bij jou school passen is afhankelijk van allerlei verschillende factoren, daarom stellen wij de modules van het cursuspakket samen op basis van de risicoanalyse. Wil je meer weten over welke cursussen en trainingen het beste bij jouw school passen?
Hieronder een voorbeeld van een modulair cursuspakket voor het vervolgonderwijs:
- Basisregels Eerste Hulp
- Drank & Drugs
- Scenario met Lotus (flauwte met wegraking)
- Reanimatie volwassenen
- Brandbestrijding theorie
- Brandbestrijding praktijk
- Ontruiming fase 2