EEN VEILIG 2020 MET BHV.NL!
donderdag 16 januari 2020
Ook in 2020 wil je jouw collega's én bezoekers een veilige(re) omgeving bieden. Misschien ben je er zelfs helemaal klaar voor om de volgende stap in bedrijfsveiligheid te zetten. De eerste stap is je bewust te zijn van de risico’s van jouw organisatie en de uitdagingen die je als BHV’er tegen komt. Daarom helpen we je graag op weg om het jaar goed te beginnen!
Als het gaat om hulpverlening brengt elke levensfase andere risico's met zich mee. Je ontwikkeling als BHV'er staat daarom nooit stil. Je krijgt met allerlei verschillende mensen te maken. Van jong tot oud en alle risico’s die daarbij horen. Het reanimeren van een kind, omgaan met groepsgedrag, collega’s die onveilig werken of hulpverlening aan een niet-zelfredzame oudere, het vraagt allemaal om een andere aanpak. Ben jij hier eigenlijk op voorbereid? Doe de test op BHV.NL!
Modulair trainen
Als je de risico’s van jouw organisatie goed in kaart hebt, is het vervolgens belangrijk dat jouw BHV’ers hiernaar kunnen handelen. Wij helpen je hier graag bij. Daarom introduceren wij onze nieuwste innovatie: modulair trainen! Een betaalbare cursus op maat voor jouw organisatie. Door modulair te trainen wordt alleen de lesstof behandeld die voor jouw organisatie relevant is. Zo is de stof beter behapbaar en sluit de training beter aan op de werkpraktijk van de cursist.
Bovendien kun je de training op deze manier makkelijk uitbreiden met een ontruimingsoefening, LOTUS of de inzet van ons mobiel trainingscentrum (eventueel zelfs als escaperoom). Zo zorg je voor een actief en betrokken BHV-team! Meer weten over modulair trainen? Lees meer op BHV.NL.
Bovendien kun je de training op deze manier makkelijk uitbreiden met een ontruimingsoefening, LOTUS of de inzet van ons mobiel trainingscentrum (eventueel zelfs als escaperoom). Zo zorg je voor een actief en betrokken BHV-team! Meer weten over modulair trainen? Lees meer op BHV.NL.
MOOC
Een goede training is enorm belangrijk, maar als BHV’er staat je ontwikkeling nooit stil. Door te blijven leren en veel te oefenen kun je je rol adequaat uitvoeren. Soms is het dan ook eens goed om met andere BHV’ers in gesprek te gaan, want je kunt ook van elkaars ervaringen heel veel leren. Daarom organiseren wij ook dit jaar weer een MOOC. Vanaf 3 februari nemen we je mee in de thema’s baby’s en kinderen, volwassenen en ouderen. Kortom: BHV door het leven! Doe jij ook mee?
Blijven innoveren
Wij zijn continu in beweging om jouw organisatie op een vernieuwende manier aantrekkelijke veiligheidsoplossingen te kunnen blijven bieden. Oplossingen die aansluiten bij de hedendaagse trends, wensen en behoeften. Daarom zetten wij ook in 2020 weer vol in op innovatie. Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van bedrijfshulpverlening en bedrijfsveiligheid? Of van onze innovaties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Dan ontvang je maximaal 6 keer per jaar alle nieuwtjes direct in jouw mailbox!
Lees meer
-
Onderzoek ervaringen van cursisten na deelname cursus Omgaan met ongewenst gedragOm meer inzicht te krijgen in ongewenst gedrag op de werkvloer, hebben wij een onderzoek uitgevoerd onder onze cursisten. We willen beter begrijpen waarom zij de training volgen, uit welke sectoren zij komen, welke vormen van ongewenst gedrag zij ervaren en hoe vaak dit voorkomt. Daarnaast onderzoeken we hoe onze training wordt ervaren en of de geleerde technieken daadwerkelijk toepasbaar en effectief zijn in de praktijk. Zo wij onze dienstverlening blijven verbeteren.
-
EO-programma ‘Black-out’ geeft inzicht in de impact van langdurige stroomuitval op organisaties en hoe dit kan leiden tot bedrijfscrisesOp maandag 11 november werd op NPO1 het programma ‘Black-out’ uitgezonden. Een fictief journaal waarin inzicht werd gegeven in wat er gebeurt als in Nederland langdurig de stroom uitvalt. Gemaakt in samenwerking met de overheid, waaronder verschillende ministers en de gemeente Utrecht. Niet alleen de gevolgen voor mensen werden zichtbaar, ook werd inzichtelijk gemaakt wat de impact hiervan is voor organisaties. Een goed voorbeeld van een crisissituatie die een bedrijfscrisis kan veroorzaken. Of je nou fietsenmaker of bakker bent, in de retail werkt, agrarische sector of de logistiek. Het heeft op alle branches en organisaties impact.
-
NEA 2023: dit zijn de cijfers van ongewenst gedrag op de werkvloerKwetsende scheldpartijen, agressie, bedreiging, intimidatie, discriminatie en ongewenst gedrag: dit zijn allemaal vormen van grensoverschrijdend gedrag. Helaas komt dit nog steeds voor, ook op de werkvloer. Het CBS en TNO voerden in 2023 wederom, in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de ‘Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) uit. Het rapport publiceerden ze in 2024. De cijfers? Die liegen er niet om. Daarom is het goed om als organisatie te weten wat je kunt, of misschien zelfs móet, doen om je medewerkers te beschermen.
-
-
Laat je inspireren en zet veiligheid op nr. 1 in 2024Wil jouw organisatie in 2024 aan de slag met bedrijfsveiligheid, maar kunnen jullie wel wat inspiratie gebruiken? We delen graag de succesvolle veiligheidsinitiatieven van andere bedrijven met je, zodat jouw organisatie vol goede ideeën dit nieuwe jaar tegemoet kan. Zoals het organiseren van een BHV-dag, het organiseren van activiteiten tijdens de Week van de Veiligheid, het versterken van de bedrijfsnoodorganisatie en effectieve methoden om ongewenst gedrag aan te pakken.
-
Het verminderen van seksueel grensoverschrijdend gedragIn maart 2023 heeft I&O Research een rapport gepubliceerd over seksueel grensoverschrijdend gedrag in Nederland. Het onderzoek bracht bevindingen aan het licht over hoe Nederlanders denken over, associëren met, en reageren op dit actuele maatschappelijke probleem. Wil je weten hoe je seksueel grensoverschrijdend gedrag kan voorkomen, en meer weten over hoe je het beste kan handelen als het tóch voorkomt? Bekijk dan de cursus Omgaan met seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag.
-
-
-